6 in 1

Plan takaful dari PruBSN merangkumi 6 keperluan utama:

1. Hospitalization & Professional services

Perbelanjaan perubatan dibiayai mengunakan medical card. Perbelanjaan yang ditanggung adalah seperti bilik/penginapan, Unit Rawatan Rapi/ICU, pembedahan dan perkhidmatan dalam hospital yang berkaitan.

2. Hospital Benefits

Setiap hari ditahan ditahan di wad membolehkan anda untuk claim Elaun harian. Anda boleh claim sehingga RM400 sehari. Bayangkan jika masuk 10 hari! Ada lagi, setiap surgeri akan diberi elaun tambahan.

3. Critical Illnesses

Lump sum benefit akan dibayar sekiranya disahkan mengidap penyakit kritikal.

4. Accidental Benefits

Manfaat tambahan untuk kematian atau kecederaan akibat kemalangan. Kemalangan bukan maksudnya kemalangan jalan raya sahaja, kalau kena minyak panas pun dikira kemalangan. Contoh lain, jatuh tangga, jatuh longkang atau kena sambar petir.

5. Total Permanent Disability / Death Benefits

Lump sum benefits akan dibayar jika lumpuh/kudung/buta. Ada lagi, setiap tahun akan diberi elaun. Jika berlaku kematian, wang akan diserahkan kepada keluarga.

6. Savings/ Investment

Memandangkan ini adalah polisi Investment Link, sebahagian dari wang anda dilaburkan seperti unit trust. Tidaklah duit yang dibayar hangus begitu sahaja. Tiada tempoh matang, lebih fleksibiliti untuk anda mengeluarkan duit pada bila-bila masa. terms & conditions apply.

Pelan Simpanan & Perlindungan Prudential Takaful BSN Sebagai Pendapatan Kedua

Tahukah anda, setiap orang bekerja untuk apa? Seperti di rajah 1. Sudah tentu untuk gaji atau komisen.Dan apabila dapat gaji atau komisen untuk apa? Sudah tentu untuk belanja keluarga seperti di rajah 2.

Jadi biasalah bila kita dapat gaji,kita akan gunakan untuk belanja seperti dirajah 2. Bayar duit sewa, makan minum anak isteri, bayar duit kereta, pembantu rumah, ibu bapa dan lain lain.

Tapi, pernah anda terfikir jika sesuatu berlaku pada diri anda Siapa sangka? Bah kata perpatah melayu “malang tak berbau”.

Anda sudah tiada. Tetapi kehidupan keluarga yang anda tinggalkan perlu diteruskan. Mereka perlu duit belanja untuk kesekolah, duit tuition macam mana? Makan minum mereka? Sewa rumah? Instalment kereta?

Hutang anda? Kredit kad? Hutang “personal loan”? Tahukah anda sebagai seorang Islam, jika kita tinggalkan hutang, amalan kita takkan naik ke langit, selagi hutang tidak dijelaskan olih pewaris. Tanyalah ustaz dekat surau anda. Betul ke?

Siapa nak jelaskan hutang anda?

Mana nak cari duit? Sudah tentu isteri dan anak anak anda terkial-terkial.Adakah ini anda mahu seperti dirajah 5?

Pilihan yang ada ialah :

1. Harapkan duit simpanan. Cukup ke? Berapa ramai dikalangan kita yang suka menyimpan?

2. Saudara mara. Sanggup ke mereka menolong keluarga anda selama-lama nya? Sekali sekala bolih lah.

3. Pinjaman peribadi. Ada ke bank yang hendak membantu kita?

Maka disini datang nya peranan syarikat Prudential takaful BSN yang sedia membantu anda. Itu pun jika anda sebagai suami yang bertanggung jawab sudah ambil Pelan Simpanan & Perlindungan Takaful dari Prudential BSN. Apa rasa isteri dan anak anak anda jika ada wakil dari Syarikat Prudential BSN datang dengan sekeping cek bertulis RM100.000 dan penama ialah isteri anda.

Sudah tentu isteri dan anak anak anda akan gembira. Bukan kerana duit RM100,000 anda akan hidup balik, tetapi sekurang kurang dapat meringankan beban keluarga anda.Bukan sekurang-kurang nya tetapi MEMANG SANGAT mengurangkan BEBAN keluarga ANDA!

MEMANG ANDA ADA PILIHAN YANG TERBAIK.AMBIL LAH PELAN SIMPANAN & PERLINDUNGAN TAKAFUL DARI Prudential Takaful BSN. CUMA TAK SAMPAI HARGA SEKOTAK ROKOK SEHARI!

BERTINDAK SEKARANG. TUNGGU APA LAGI!

KHIDMAT PENERANGAN DI BERI PERCUMA

Surah al-Baqarah Ayat 180

“Diwajibkan atas kamu, apabila seorang dari kamu hampir mati, hendaklah membuat wasiat untuk ibubapa dan kaum keluarga sebagai satu kewajipan atas orang-orang bertaqwa”

Hadis Riwayat Al-Bukhari

“Tinggalkan anak dan isteri kamu dengan kesenangan adalah lebih baik daripada tinggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta.”
 

Untuk Keterangan Lanjut
Hubungi Perunding Takaful BSN anda:
Mohd Zaid Hashim H/P : 012-5323314

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


%d bloggers like this: